Σχόλιο
Δεύτερο κρασί του Château d'Issan (3ο Μεγάλο Κρασί Κατηγορίας), παραγόμενο από τους πιο νέους αμπελώνες. «Regum mensis aris que deorum»: «Για το τραπέζι των βασιλιάδων και το βωμό των θεών», αυτή είναι η ρήση του Château d'Issan. Πράγματι, αυτό το κρασί σερβιρίστηκε στον γάμο της Αλιένoρ της Ακουιτανίας και του Ερρίκου Πλανταγενέτη το 1152. Το συναντάμε επίσης στην αυλή του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραντς-Ιωσήφ, στη Βιέννη, μερικούς αιώνες αργότερα. Από το 1945, το κτήμα, με το υπέροχο μεσαιωνικό του κάστρο, είναι στα χέρια της οικογένειας Cruse, η οποία το διαχειρίζεται με πάθος. Υπό την καθοδήγηση του Λιονέλ Κρουζ, το κάστρο ανακαινίζεται, οι εγκαταστάσεις εκσυγχρονίζονται και ο αμπελώνας ξαναφυτεύεται. Από το 1998, χάρη στις επενδύσεις που πραγματοποίησε ο γιος του, Εμμανουήλ Κρουζ, στον αμπελώνα και τις κάβες, τα κρασιά του Issan αντικατοπτρίζουν περισσότερο από ποτέ την αυθεντικότητα του εδάφους του Margaux. Το 2012, η οικογένεια Λορέντζετι γίνεται συνεργάτης κατά 50%.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%)
Παραγωγός: Οικογένειες Cruse και Lorenzetti στο Cantenac (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2015
Το πνευματώδες ποτό: Το Ρούμι Βιέ από τη Neisson είναι ένα νόστιμο μείγμα αγροτικών ρουμιών που έχουν ωριμάσει μεταξύ 3 και 9 ετών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια καθώς και σε παλιά βαρέλια bourbon. Στη μύτη και στον ουρανίσκο, απελευθερώνεται μια μεγάλη αρωματική ένταση: ξυλώδεις και μπαχαρένιες νότες (δρυς, βανίλια, πιπέρι, γαρίφαλο) αναμειγνύονται πολύ αρμονικά με αρώματα βερίκοκου, μαγειρεμένων λευκών φρούτων, ανανά, μέλι και ζαχαροκάλαμο. Μια λεπτή λουλουδάτη νότα ολοκληρώνει τον πλούτο αυτού του ρουμιού. Η επίγευση είναι φρέσκια, με φυτικές νότες ζαχαροκάλαμου. Ένα υπέροχο παλιό αγροτικό ρούμι για τους γνώστες!
Η εταιρεία: Η μικρότερη αποστακτήριο της Μαρτινίκας, η Neisson μοιάζει με ένα καλειδοσκόπιο από πράσινα και ροζ σπίτια που φαίνεται να έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν την πλούσια γύρω βλάστηση. Από το 1932, τρεις γενιές έχουν διαδεχθεί η μία την άλλη διατηρώντας μια τεχνογνωσία που προέρχεται από την μεγαλύτερη παράδοση της Μαρτινίκας.
Τύπος: Παλιό αγροτικό ρούμι
AOC: Μαρτινίκα
Περιεκτικότητα: 70cl
Αλκοολικός βαθμός: 45%
Ο Pinot Noir είναι το μοναδικό σταφύλι που καλλιεργείται για αυτό το κρασί. Οι αμπελώνες βρίσκονται μεταξύ Buxy και Saint Gengoux le National και είναι γενικά σε μεσαία κλίση. Οι έδαφος είναι ρηχά και αεριζόμενα. Οι περιοχές είναι πολύ πετρώδεις, ιδανικές για τον Pinot Noir. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι πέτρες διατηρούν τη θερμότητα και την επιστρέφουν στον αμπελώνα. Αυτές οι πέτρες επιταχύνουν έτσι την ωρίμανση των σταφυλιών.
Τα σταφύλια προέρχονται από εδάφη αργιλοασβεστολιθικά με κυρίαρχο τον ασβεστόλιθο της Côte Chalonnaise. Οι κλίσεις είναι ήπιες και στραμμένες προς Ανατολή και Νοτιοανατολή.
Εκτροφή
Η οινοποίηση ξεκινά σε δεξαμενές inox και στη συνέχεια σε δρύινες δεξαμενές. Η διάρκεια σε δρύινα βαρέλια ποικίλλει ανάλογα με τις χρονιές.
Χαρακτήρας του κρασιού
Ωραίο κόκκινο χρώμα, καθαρό, με ρουμπινί ανταύγειες, η μύτη ανοίγει σε τυπικά κόκκινα φρούτα του Pinot Noir (μαύρη σταφίδα, κεράσι, φραγκοστάφυλο) με καπνιστές νότες, χούμους και μερικές φορές ζωικές νότες. Πλούσιο και πολύπλοκο, η υφή του είναι σφιχτή με μαλακούς και κομψούς τανίνες. Ωραία ισορροπία
Συνοδεία φαγητού και κρασιού
Νεζ
αποκαλύπτει αργά μαγευτικά αρώματα από λεμονόχορτο, φύλλα λάιμ, φρέσκο γκρέιπφρουτ, πιπέρι Τζαμάικας και τζίντζερ με έναν πυρήνα από φρέσκο λεμόνι και γκρέιπφρουτ.
Μπούκα
μικροσκοπική έως γεμάτη, η γεύση αποκαλύπτει τολμηρές στρώσεις εσπεριδοειδών και μπαχαρικών με φανταστική ένταση και μια κιμωλία τελείωμα.
Συνοδεία φαγητού: λευκά κρέατα, ψάρια, θαλασσινά, τυριά.
Οινοποίηση: Μετά από χειρονακτική συγκομιδή και προσεκτική επιλογή, η οινοποίηση γίνεται σε δρύινες δεξαμενές με περίπου 30% νέο ξύλο, πριν από την ωρίμανση στα ίδια δοχεία για πάνω από ένα χρόνο.
Μάτι: χρώμα κίτρινο άχυρο.
Η συμβουλή του οινολόγου: σερβίρετε στους 10-12°C.
Ποσοστό αλκοόλ: 14,5%.
Χρόνος παλαίωσης: 17 χρόνια.
Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl.
Κτήμα: Κτήμα de Chevalier.
Προέλευση: Pessac-Léognan.
Χρονιά: 2018.
Καλλιέργεια: Υπεύθυνη.
Ετικέτα: Ελεγχόμενη Ονομασία Προέλευσης.
{"Nez":"Μύτη","Accord metvin":"Συνοδεία φαγητού-κρασιού","servir entre 17 et 19°C":"σερβίρετε μεταξύ 17 και 19°C","arômes de petits fruits rouges et de fruits rouges mures, épices orientales, puissant mais pas agressif":"αρώματα από μικρά κόκκινα φρούτα και ώριμα κόκκινα φρούτα, ανατολίτικα μπαχαρικά, ισχυρό αλλά όχι επιθετικό","Macération semicarbonique. Après la fermentation, le vin est élevé en cuve inox jusqu’à sa mise en bouteille.":"Μακροχρόνια ημι-διοξείδωση. Μετά τη ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σε δεξαμενές inox μέχρι την εμφιάλωσή του.","robe pourpre, sombre et intense, nuances violettes":"ρόμπα πορφυρή, σκοτεινή και έντονη, βιολετί αποχρώσεις","Temps de garde:10 ans":"Χρόνος παλαίωσης: 10 χρόνια","Bouche":"Στόμα","Appellation:Minervois":"Ονομασία: Minervois","Domaine:Domaine du Siestou":"Κτήμα: Domaine du Siestou","Cépage:Carignan, Syrah":"Ποικιλία: Carignan, Syrah","Culture:Biologique":"Καλλιέργεια: Βιολογική","Label:Indication Géographique Protégée":"Ετικέτα: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη","Œil":"Μάτι","Taux d’alcoolémie:14% vol":"Ποσοστό αλκοόλ: 14% vol","Conditionnement:Carton de 6 bouteilles de 75cl":"Συσκευασία: Κουτί με 6 φιάλες των 75cl","Le conseil de l’œnologue":"Η συμβουλή του οινολόγου","viandes rouges, gibiers, plats gastronomiques":"κόκκινα κρέατα, θηράματα, γαστρονομικά πιάτα","petits fruits rouges, fruits rouges mures":"μικρά κόκκινα φρούτα, ώριμα κόκκινα φρούτα","Vinification":"Οινοποίηση","Millésime:2019":"Χρονιά: 2019"}
Πορφυρό φόρεμα.
Εντονές νότες από βύσσινα και μαύρες σταφίδες.
Βελούδινο και σάρκινο, ο ουρανίσκος είναι μεταξένιος με νότες μπαχαρικών και γλυκόριζας. Οι τανίνες είναι λεπτές, η επίγευση είναι επίμονη.
Το αποσταγμένο ποτό: Το Obusto είναι ένα εξαιρετικό Κονιάκ που προέρχεται από ένα μείγμα eaux-de-vie που έχει ωριμάσει τουλάχιστον 25 χρόνια σε βαρέλια. Διαθέτοντας πλούσιο και ευρύ υλικό, η αρωματική του εξέλιξη κινείται σε γευστικό και έντονο επίπεδο: νότες από γλυκό πορτοκάλι, καβουρδισμένα αμύγδαλα, βανίλια, δαμάσκηνο και μοσχοκάρυδο είναι ιδιαίτερα παρούσες κατά την γευσιγνωσία. Ανακαλύψτε αυτό το μοναδικό αποσταγμένο ποτό που θα συνοδεύσει τέλεια τα επιδόρπιά σας αλλά και το μετά το γεύμα ως χωνευτικό για μια στιγμή μεγάλης περισυλλογής.
Η εταιρεία: Ιδρύθηκε το 1680 και έχει έδρα το Angeac στην περιοχή Charente, η οικογενειακή επιχείρηση Guy Lhéraud διαθέτει 85 εκτάρια αμπελώνων εντός των Crus de Cognac Petite Champagne αλλά και στα Fins Bois και Grande Champagne. Οι ποικιλίες Ugni blanc (κυρίως), Colombard και Folle Blanche καλλιεργούνται εδώ σε ένα ιδιαίτερα ασβεστολιθικό έδαφος.
Τύπος: Κονιάκ - Petite Champagne
Ποικιλία: 100% Ugni Blanc
Χωρητικότητα: 70cl
Αλκοολικός βαθμός: 42%